Σύνδεση
Καλάθι (0 Προϊόντα|0,00€)
Ελ  /  En

Εκπαίδευση 
Σύνθετη Αναζήτηση
   Παράγοντες που συντελούν στην ποιότητα του καφέ από τον κόκκο έως το φλιτζάνι

Η ανώτερη ποιότητα του καφέ στο φλιτζάνι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες καθόλη τη διαδρομή του καφέ από τον κόκκο ως το φλιτζάνι. Παρακάτω αναλύονται οι παράγοντες αυτοί και η σημασία του κάθε παράγοντα ξεχωριστά προκειμένου να διασφαλίζεται η ποιότητα του καφέ σε όλα τα στάδια.

   Γενικά για τον καφέ

Arabica και Robusta
Οι τύποι καφέ που υπάρχουν είναι δυο: ο τύπος καφέ Arabica και ο τύπος καφέ Robusta. Οι ποικιλίες καφέ Arabica φημίζονται για την ανώτερη ποιότητα τους και το έντονο άρωμα τους. Ο καρπός μιας ποικιλίας Arabica είναι αρκετά μεγάλος, επιμηκυμένος και σχετικά επίπεδος. Οι πιο εκλεπτυσμένες ποικιλίες Arabica προέρχονται από την Λατινική Αμερική και την Αφρική.
Οι ποικιλίες καφέ Robusta είναι λιγότερο...

   Ενέργειες για την παρασκευή τέλειων ροφημάτων καφέ

Οι ενέργειες για την παρασκευή ενός τέλειου καφέ φίλτρου
Η παρασκευή ενός τέλειου καφέ φίλτρου, σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθεί το Golden Cup, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες οι οποίοι είναι οι εξής:

1. H ιδανική αναλογία καφέ προς νερό είναι 50-65γρ καφέ ανά 1 λίτρο νερό.
2. Το κόψιμο του καφέ πρέπει να είναι το κατάλληλο και προκύπτει από από την εξής συνθήκη: ο κατάλληλος χρόνος διήθησης είναι 4-6 λεπτά για 1,8 λίτρα σε standard μηχανή καφέ φίλτρου....

   Coffee Extraction

Ο όρος coffee extraction περιγράφει την μεταφορά γευστικών συστατικών από την στερεή σε υγρή κατάσταση και περιλαμβάνει διαλυτά και μη διαλυτά στοιχεία.
Στα διαλυτά στοιχεία βρίσκονται στερεά και αέρια τα οποία τα μεν στερεά χαρακτηρίζουν τη γεύση και τα αέρια το άρωμα.

Στα μη διαλυτά στοιχεία βρίσκονται στερεά και έλαια τα οποία συνδυασμένα χαρακτηρίζουν το «σώμα», τη γεύση, το άρωμα και την επίγευση του καφέ.

Μόνο το 18-22% από τον κόκκο του καφέ....