Σύνδεση
Καλάθι (0 Προϊόντα|0,00€)
Ελ  /  En

Εκπαιδευτικές Ενότητες 

Εκπαιδευτικό Κέντρο Αθήνας | Εκπαδευτικό Κέντρο Πάτρας | Εκπαιδευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το σεμινάριο είναι πενθήμερο και απευθύνεται σε barista και καταναλωτές που ξεκινούν από το μηδέν. Περιλαμβάνει τη διαδρομή του καφέ από τον καρπό έως το τελικό στάδιο της παρασκευής (βοτανολογία, καλλιέργεια, ποικιλίες καφέ Arabica & Robusta, συγκομιδή, επεξεργασία, αποθήκευση, roasting, οικονομικά στοιχεία και κατανάλωση καφέ ανά τον κόσμο). Στη συνέχεια ο μαθητής έρχεται σε πρώτη επαφή με τις βασικές αρχές και τα βήματα παρασκευής ροφημάτων espresso & cappuccino, ξεκινώντας από την επαφή του με το μύλο άλεσης και τη μηχανή espresso.Επίσης, ο μαθητής θα έρθει σε επαφή για πρώτη φορά με την παρασκευή καφέ φίλτρου (hand brew) και τα βασικά βήματα παρασκευής. Εκτός από το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης, οι 3 τελευταίες ημέρες του προγράμματος είναι αφιερωμένες στην πρακτική εξάσκηση των μαθητών και στην εξοικείωση τους με τη χρήση της μηχανής espresso και του μύλου άλεσης. Οι μαθητές μπορούν επίσης να μάθουν τι είναι το latte art και να δοκιμάσουν κάποια πρώτα σχήματα. Τις πρώτες 3 ημέρες το πρόγραμμα είναι 8ωρο ενώ τις 2 τελευταίες ημέρες είναι 9ωρο (συνολική διάρκεια 42 ώρες).

Espresso - Cappuccino Basic
Το σεμινάριο είναι τριήμερο (συνολική διάρκεια 12 ώρες, 4 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε barista με περιορισμένη επαγγελματική εμπειρία αλλά και σε home barista που είναι εξοικειωμένοι με τη παρασκευή καφέ στο σπίτι. Περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:
-O ρόλος του barista
-Μύλος άλεσης
-Μηχανή espresso
-Tamping
-Προβλήματα & λύσεις
-Βήματα παρασκευής espresso
-Espresso menu
-Cappuccino
-Barista tips
Περιλαμβάνει επίσης πρακτική όσον αφορά τη παρασκευή ροφημάτων espresso & cappuccino. Η ενότητα αυτή προετοιμάζει του συμμετέχοντες για την πρακτική εξέταση της πιστοποίησης SCAE Barista Foundation Skills. Tέλος, το συγκεκριμένο σεμινάριο περιλαμβάνει βασικές αρχές Latte art, δηλαδή αρχές σχετικά με τη σύσταση του γάλακτος, βασικά σχήματα (καρδιά, τουλίπα, ροζέτα) και πρακτική εξάσκηση στα βασικά σχήματα.
Hand Brew Basic
Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε μία ημέρα και διαρκεί 4 ώρες. Απευθύνεται σε barista και σε home barista. Περιλαμβάνει θεωρία σχετικά με τη παρασκευή καφέ φίλτρου με βάση τα πρότυπα του Gold Cup του SCAE, πρακτική με βάση τα πρότυπα του Gold Cup και τις μεθόδους παρασκευής καφέ φίλτρου (chemex, V60 κλπ).

Espresso Advanced
Το σεμινάριο Espresso Advanced διαρκεί 6 ώρες και προϋποθέτει να έχετε παρακολουθήσει το σεμινάριο espresso – cappuccino basic. Περιλαμβάνει την ενότητα της άλεσης και της δοσολογίας, την ανάλυση sensory και την αξιολόγηση του espresso.
Περιλαμβάνει επίσης πρακτική όσον αφορά τη παρασκευή ροφημάτων espresso & cappuccino. Η ενότητα αυτή προετοιμάζει του συμμετέχοντες για την πρακτική εξέταση της πιστοποίησης SCAE Barista Intermediate Skills.

The essence of origin
Το σεμινάριο “the essence of origin” πραγματοποιείται σε μία ημέρα και διαρκεί 4 ώρες. Περιλαμβάνει την ανάλυση των διαφορετικών περιοχών παραγωγής του καφέ, τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και το μικροκλίμα. Περιλαμβάνει επίσης γευσιγνωσία καφέ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

SCAE Barista Skills Foundation
Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCAE Barista Skills Foundation συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο Taf Lab με τον Γιάννη Ταλούμη και τον Στέφανο Δωματιώτη ως εισηγητές και authorized trainers. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCAE (Specialty Coffee Association of Europe, http://scae.com/) που απευθύνεται σε barista και γενικότερα σε ανθρώπους του κλάδου του καφέ. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCAE "Barista Skills Foundation". Περιλαμβάνει γραπτό τεστ και πρακτικό τεστ. Τα τεστ δίνονται στα αγγλικά αλλά υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης του τεστ για όποιον δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με την αγγλική γλώσσα. Το γραπτό τεστ περιλαμβάνει βασικές γνώσεις σχετικά με τον καφέ. Θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με την βοτανολογία, τη σωστή χρήση της μηχανής καφέ και του μύλου άλεσης καφέ και βασικούς κανόνες καθαρισμού της μηχανής και του μύλου άλεσης καφέ. Θα πρέπει επίσης να έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με την δόση του καφέ, to tamping, την παρασκευή espresso καθώς και την παρασκευή ροφημάτων με βάση το γάλα.
SCAE Certification Barista Intermediate
Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCAE Barista Intermediate συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο Taf Lab με εισηγητή και authorized trainer τον Γιάννη Ταλούμη. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCAE (Specialty Coffee Association of Europe, http://scae.com/) που απευθύνεται σε επαγγελματίες barista. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCAE "Barista Skills Intermediate". Προϋποθέτει να έχετε λάβει την πιστοποίηση SCAE “Barista Skills Foundation”. Περιλαμβάνει μία παρουσίαση, γραπτό τεστ και πρακτικό τεστ. Τα τεστ δίνονται στα αγγλικά αλλά υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης του τεστ για όποιον δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με την αγγλική γλώσσα. Αποτελεί την πιστοποίηση προχωρημένων δεξιοτήτων που θα πρέπει να έχει ένας barista ο οποίος έχει μια επαγγελματική εμπειρία άνω των 6 μηνών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ικανοί να παρασκευάζουν διαφορετικά ποιοτικά ροφήματα με συνέπεια και ταχύτητα και να κατανοούν τις βασικές αρχές του customer service.

WBC Preparation
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Triangulation, Sensory & Cupping Skills training
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Personal educational sessions
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)

Management Courses
-Coffee shop - Start-up Kit
-Marketing Plan for a new coffee business
-Business Plan
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172).