Σύνδεση
Καλάθι (0 Προϊόντα|0,00€)
Ελ  /  En

Single Estate Coffees 

Δείτε όλους τους διαθέσιμους καφέδες



Single Estate ονομάζεται ένας καφές που προέρχεται από μία συγκεκριμένη φάρμα, από έναν μεμονωμένο παραγωγό που φημίζεται για την ανώτερη ποιότητα του και την αξία που δημιουργεί χωρίς αρνητικές συνέπειες σε τρίτους. Η μοναδικότητα ενός καφέ Single Estate έγκειται στα γευστικά και αρωματικά χαρακτηριστικά (οξύτητα, σώμα, γεύση, άρωμα) που συνθέτουν το προφίλ του καθώς επίσης και στην διασφαλισμένη πορεία του, από τον κόκκο έως το φλιτζάνι. Οι καφέδες Single Estate ευθυγραμμίζονται με τις αξίες της Taf και ισορροπούν μεταξύ της ποιότητας, της κοινωνικής ευθύνης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο σκοπός είναι η γνωριμία των καταναλωτών με ποιοτικούς καφέδες μοναδικής προέλευσης που αποτελούν εμπειρία, τόσο όσον αφορά τα γευστικά και αρωματικά τους χαρακτηριστικά, όσο και για την αξία που μεταφέρουν οι καφέδες αυτοί στον τελικό καταναλωτή μέσα από την διαδρομή τους.

Η διασύνδεση με τις φάρμες γίνεται απευθείας από την Taf για την αγορά του καφέ άμεσα. Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζουμε το μοντέλο direct relationship coffees. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο επισκεπτόμαστε τις φάρμες καφέ με τις οποίες έχουμε χτίσει μακρόχρονες σχέσεις. Παράλληλα, συνεχίζουμε την έρευνα μας για νέα γευστικά προφίλ. Σκοπός μας είναι η υποστήριξη των καλλιεργητών του καφέ, η απευθείας επαφή μαζί τους , διασφαλίζοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα κριτήρια ποιότητας που έχουμε ορίσει σε όλη τη διαδρομή του καφέ, από την καλλιέργεια μέχρι την επεξεργασία και την αποθήκευση του καφέ.

Ταξιδεύουμε στις χώρες παραγωγής καφέ και πραγματοποιούμε εκτεταμένη έρευνα σχετικά με τους καφέδες που θα επιλέξουμε. Η επιλογή μας βασίζεται στο γευστικό και αρωματικό προφίλ που θέλουμε να αναπτύξουμε, το οποίο θα αναδειχτεί στην συνέχεια μέσα από την διαδικασία ψησίματος.

Η υψηλή ποιότητα στη γεύση είναι το ανώτερο κριτήριο για τους καφέδες υψηλής ποιότητας (specialty). Επομένως, οι γευσιγνωσίες καφέ και οι έλεγχοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της συνολικής διαδικασίας και εφαρμόζονται συστηματικά. Η αξιολόγηση του αρώματος, ο φρεσκο-αλεσμένος καφές, το “flavor” (άρωμα και γεύση) του καφέ που μόλις έχει παρασκευαστεί καθώς και η αίσθηση στο στόμα και η επίγευση, είναι όλα σημαντικά χαρακτηριστικά και προσδιορίζουν την προσωπικότητα του καφέ, προκειμένου να δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη εμπειρία στον καταναλωτή.