Σύνδεση
Καλάθι (0 Προϊόντα|0,00€)
Ελ  /  En

Εκπαιδευτικές Ενότητες 

Εκπαιδευτικό Κέντρο Αθήνας | Εκπαδευτικό Κέντρο Πάτρας | Εκπαιδευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Το σεμινάριο είναι τριήμερο (συνολική διάρκεια 12 ώρες, 4 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε barista με περιορισμένη επαγγελματική εμπειρία αλλά και σε home barista που είναι εξοικειωμένοι με τη παρασκευή καφέ στο σπίτι. Περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες: 

-Γνωριμία με τον μύλο άλεσης καφέ 
-Καθαρισμός και συντήρηση μηχανής
-Tamping
-Προβλήματα και λύσεις 
-Παρασκευή ροφημάτων με βάση τον espresso (espresso, cappuccino, flat white, freddo) και παρασκευή ροφημάτων σοκολάτας

Το σεμινάριο είναι διήμερο (συνολική διάρκεια 8 ώρες, 4 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε barista που ενδιαφέρονται να μάθουν τις βασικές αρχές του latte art. Περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική σε βασικά σχέδια. 

SCA Barista Skills Foundation
Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCA Barista Skills Foundation συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο Taf Lab με τον Γιάννη Ταλούμη και τον Στέφανο Δωματιώτη ως εισηγητές και authorized trainers. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCA (Specialty Coffee Association) που απευθύνεται σε barista και γενικότερα σε ανθρώπους του κλάδου του καφέ. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCA "Barista Skills Foundation". Περιλαμβάνει γραπτό τεστ και πρακτικό τεστ. Τα τεστ δίνονται στα αγγλικά αλλά υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης του τεστ για όποιον δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με την αγγλική γλώσσα. Το γραπτό τεστ περιλαμβάνει βασικές γνώσεις σχετικά με τον καφέ. Θα πρέπει οι συμμετέχοντες να γνωρίζουν κάποια βασικά στοιχεία σχετικά με την βοτανολογία, τη σωστή χρήση της μηχανής καφέ και του μύλου άλεσης καφέ και βασικούς κανόνες καθαρισμού της μηχανής και του μύλου άλεσης καφέ. Θα πρέπει επίσης να έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με την δόση του καφέ, to tamping, την παρασκευή espresso καθώς και την παρασκευή ροφημάτων με βάση το γάλα.

Το σεμινάριο είναι μονοήμερο διάρκειας 8 ωρών και απευθύνεται σε έμπειρους barista που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και σε barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Foundation Skills. 
Η δεύτερη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (γραπτή και πρακτική εξέταση). 

Espresso Advanced
Το σεμινάριο Espresso Advanced διαρκεί 6 ώρες και προϋποθέτει να έχετε παρακολουθήσει το σεμινάριο espresso – cappuccino basic. Περιλαμβάνει την ενότητα της άλεσης και της δοσολογίας, την ανάλυση sensory και την αξιολόγηση του espresso.
Περιλαμβάνει επίσης πρακτική όσον αφορά τη παρασκευή ροφημάτων espresso & cappuccino. Η ενότητα αυτή προετοιμάζει του συμμετέχοντες για την πρακτική εξέταση της πιστοποίησης SCA Barista Intermediate Skills.

The essence of origin
Το σεμινάριο “the essence of origin” πραγματοποιείται σε μία ημέρα και διαρκεί 4 ώρες. Περιλαμβάνει την ανάλυση των διαφορετικών περιοχών παραγωγής του καφέ, τις διαφορές στις κλιματολογικές συνθήκες, το έδαφος και το μικροκλίμα. Περιλαμβάνει επίσης γευσιγνωσία καφέ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

SCA Certification Barista Intermediate
Η Taf σας παρέχει τη δυνατότητα να λάβετε την πιστοποίηση SCA Barista Intermediate συμμετέχοντας στα σεμινάρια που προγραμματίζονται συστηματικά στο Taf Lab με εισηγητή και authorized trainer τον Γιάννη Ταλούμη. Πρόκειται για πιστοποίηση από τον SCA (Specialty Coffee Association) που απευθύνεται σε επαγγελματίες barista. Οι συμμετέχοντες που επιτυγχάνουν λαμβάνουν πιστοποίηση από τον SCA "Barista Skills Intermediate". Προϋποθέτει να έχετε λάβει την πιστοποίηση SCA “Barista Skills Foundation”. Περιλαμβάνει μία παρουσίαση, γραπτό τεστ και πρακτικό τεστ. Τα τεστ δίνονται στα αγγλικά αλλά υπάρχει η δυνατότητα μετάφρασης του τεστ για όποιον δεν είναι αρκετά εξοικειωμένος με την αγγλική γλώσσα. Αποτελεί την πιστοποίηση προχωρημένων δεξιοτήτων που θα πρέπει να έχει ένας barista ο οποίος έχει μια επαγγελματική εμπειρία άνω των 6 μηνών. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι ικανοί να παρασκευάζουν διαφορετικά ποιοτικά ροφήματα με συνέπεια και ταχύτητα και να κατανοούν τις βασικές αρχές του customer service.

Το σεμινάριο είναι διήμερο (συνολική διάρκεια 16 ώρες, 8 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε έμπειρους barista που θέλουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και σε barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Intermediate Skills. 
Η τρίτη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (γραπτή και πρακτική εξέταση). 

SCA Certification Barista Professional 

Το σεμινάριο είναι τριήμερο (συνολική διάρκεια 24 ώρες, 8 ώρες/ημέρα) και απευθύνεται σε έμπειρους barista που ενδιαφέρονται για την πιστοποίηση SCA Barista Professional Skills.
Η τρίτη ημέρα αφορά μόνο την πιστοποίηση (γραπτή και πρακτική εξέταση). 


WBC Preparation

(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Triangulation, Sensory & Cupping Skills training 
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)
Personal educational sessions 
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172)

Management 
-Coffee shop - Start-up Kit
-Marketing Plan for a new coffee business
-Business Plan
(Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες στο info@cafetaf.gr, 210-6218172).